Регистрация

Пиле с вино

Автор:
marto
|
Дата:
11 Apr
|
Видяна:
521
Оцени рецептата

Около 1 кг пиле, нарязано на порции

4 с.л. брашно

2 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

6 с.л. масло или маргарин

12 малки глави бял лук, обелен

4 с.л. бренди

1 скилидка чесън, обелена

1 дафинов лист

1 стрък целина, нарязан на 4 парчета

3 ч червено вино

225 г пресни гъби, тънко нарязани

 

1. Измийте пилето и подсушете. Смесете брашното, солта и черния пипер в найлонова торбичка. Поставете парчета пиле в торбата, така че да се покрият с брашнената смес. 2. Разтопете масло или маргарин в тиган върху котлона. Запържете леко парчетата пилешко месо от всички страни.

3. Сложете ги в дълбок съд, подходящ за микровълновата фурна.

4. Запържете лука леко в тигана и оставете настрана.

5. Свалете тигана от котлона и постепенно налейте брендито, като остъргвате дъното на тигана, за да отделите всички залепнали частици. Добавете съдържанието на тигана при пилето. Добавете чесъна, дафиновия лист, целината, лука и червеното вино. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 12 минути, като периодично се разбърква.

6. Добавете гъбите и гответе, непокрити още 4 минути или докато пилето и лукът омекнат. Извадете чесъна, дафиновия лист и парчетата целина.

7. Ако сосът не е достатъчно гъст, може да се сгъсти с малко брашно, смесено със студена вода. В такъв случай гответе, непокрито в микровълновата фурна за още 1 до 2 минути.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта