Пиле с вино
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Около 1 кг пиле, нарязано на порции
4 с.л. брашно
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
6 с.л. масло или маргарин
12 малки глави бял лук, обелен
4 с.л. бренди
1 скилидка чесън, обелена
1 дафинов лист
1 стрък целина, нарязан на 4 парчета
3 ч червено вино
225 г пресни гъби, тънко нарязани
1. Измийте пилето и подсушете. Смесете брашното, солта и черния пипер в найлонова торбичка. Поставете парчета пиле в торбата, така че да се покрият с брашнената смес. 2. Разтопете масло или маргарин в тиган върху котлона. Запържете леко парчетата пилешко месо от всички страни.
3. Сложете ги в дълбок съд, подходящ за микровълновата фурна.
4. Запържете лука леко в тигана и оставете настрана.
5. Свалете тигана от котлона и постепенно налейте брендито, като остъргвате дъното на тигана, за да отделите всички залепнали частици. Добавете съдържанието на тигана при пилето. Добавете чесъна, дафиновия лист, целината, лука и червеното вино. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 12 минути, като периодично се разбърква.
6. Добавете гъбите и гответе, непокрити още 4 минути или докато пилето и лукът омекнат. Извадете чесъна, дафиновия лист и парчетата целина.
7. Ако сосът не е достатъчно гъст, може да се сгъсти с малко брашно, смесено със студена вода. В такъв случай гответе, непокрито в микровълновата фурна за още 1 до 2 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ