Пикантно телешко със сусам по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
226 г крехко обезкостено говеждо месо, като филе, нарязано на малки хапки
1 1/2 с.л. сусамови семена
1 голяма глава броколи, с дръжката
1/2 жълта сладка чушка, нарязана на тънки ленти
1/2 ч консервиран телешки бульон
2 с.л. соев сос
1 с.л. джинджифил, обелен и смлян
1 голяма скилидка чесън
1 ч.л. царевично нишесте
1/4 ч.л. лют червен пипер, едро смлян
3 с.л. растително масло
Комбинирайте говеждото с 1-1/2 с.л. сусамови семена в малка купа. Разбъркайте, така че да се покрие добре. Отрежете цветчета от стръка броколи. Обелете дръжка и я нарежете тънко по диагонал. Смесете розичките броколи и дръжката с жълтата чушка в средно голяма купа. Смесете бульона, соевия сос, джинджифила, чесъна, царевичното нишесте и червения пипер в малка купа, докато нишестето се разтвори. Сгорещете 1-1/2 с.л. олио в тиган или уок на силен огън. Добавете говеждото и запържете до кафяво, около 2 минути. С решетъчна лъжица, прехвърлете говеждо в чиния. Сгорещете останалите 1-1/2 с.л. олио в тиган. Добавете броколите и чушките и покрийте тигана с капак. Добавете говеждото и соковете, които са се събрали в чинията. Оставете да къкри, докато сосът се сгъсти, като се разбърква от време на време, около 1 минута. Прехвърлете сместа с говеждо месо в чиния за сервиране. Поръсете с препечен сусам по желание и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ