Регистрация

Пикантно пуешко чили

Автор:
Martchella
|
Дата:
11 Dec
|
Видяна:
972
Оцени рецептата

200 г смляно пуешко

1/2 ч лук, нарязан

1 ч домати от консерва, отцедени и нарязани

1/2 ч доматен сос

1/2 чаша вода

2 ч.л. чили на прах

1 с.л. сос Уорчестър

1 ч.л. бял винен оцет

1 дафинов лист

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. чесън на прах

1/8 ч.л. канела

1/8 ч.л. бахар

1/8 ч.л. едросмлян лют червен пипер

 

1. Сгорещете незалепващ тиган на умерено силен огън. Добавете каймата и лука, и с помощта на гърба на дървена лъжица, натрошете каймата и гответе като се разбърква от време на време, докато пуешкото се зачерви, около 5 минути.

2. Добавете останалите съставки и разбъркайте, за да се смесят. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри, като се разбърква от време на време, докато чилито се сгъсти, около 25 до 30 минути. Изхвърлете дафиновите листа преди сервиране.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта