Пикантно пилешко фондю
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 пилешки гърди без кожа и кости
4 с.л. зехтин
2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. чили на прах
Къри сос:
1 с.л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязан
2 ч.л. къри на прах
3 ч.л. брашно
1 1/4 ч мляко
6 ч.л. манго чътни
сол и черен пипер
Нарежете месото на малки парчета и се смесва с олиото, червения пипер и чилито на прах. Сложете в чиния за сервиране. За да направите къри соса, загрейте мазнината в тенджера. Добавете лука и гответе, докато омекне. Прибавете кърито на прах и гответе в продължение на 2 минути, след което се добавя брашното. Постепенно се прибавя млякото и бавно се оставя да заври, като се разбърква през цялото време. Продължете да готвите, докато сосът се сгъсти. Варете в продължение на 5 минути, след което добавете чътнито и подправете със сол и черен пипер. Сервирайте горещо с пилешкото, запържено в горещо олио.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ