Пикантно пиле по сечуански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г пилешки гърди
4 ч.л. царевично нишесте, разделени
1 белтък
2 с.л. олио
3/4 ч бамбукови кълнове, консерва, тънко нарязани и отцедени
1/4 ч нарязани зелени чилита
1/8 ч печени фъстъци
1 скилидка чесън, счукан фино
1 ч.л. захар
2 с.л. светъл соев сос
3 с.л. сухо шери
2 с.л. фино нарязан зелен лук
1 ч.л. настърган пресен джинджифил
1. Нарежете пилето на правоъгълни ленти. Поставете в голяма тавичка за пай. Поръсете с 2 ч.л. царевично нишесте и разбъркайте добре, за да се покрие месото. Добавете белтъците и отново се разбърква много добре. 2. Загрейте мазнината в голям тиган. Добавете пилешкото и бамбуковите кълнове и се разбърква за около 3 минути. Добавете лютите чушки и фъстъците; разбърква се за 2 минути.
3. Смесете всички останали съставки, с изключение на зеления лук с останалите 2 ч.л. царевично нишесте и добавете в тигана. Пържете, като разбърквате, докато сосът се сгъсти и сместа се хомогенизира. Добавете зеления лук. Пържете, като разбърквате, докато лукът се сгорещи. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ