Регистрация

Пикантни портокалови свински ребра

Автор:
violeta
|
Дата:
11 Dec
|
Видяна:
958
Оцени рецептата

1,3 кг свински ребра

1 глава лук, нарязан

1 дафинов лист

За соса:

1 ч портокалов сок

3 с.л. течен мед

1 с.л. соев сос

1 с.л. пресен джинджифил, счукан

1 ч.л. китайска подправка 5 подправки

1 скилидка чесън, счукан

 

Нарежете ребрата и отстранете мазнината. В голяма тенджера, покрийте ребрата със студена вода. Добавете лука и дафиновия лист. Оставете да заври; варете в продължение на около 35-40 минути или до желаната готовност. Отцедете и отстранете лука и дафиновия лист. За соса: Междувременно, в малка тенджера, комбинирайте сока, меда, соевия сос, джинджифила, подправката "пет подправки" и чесъна. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 10 минути. Подредете ребрата на един слой в правоъгълна тавичка за печене. Полейте със соса. Пече се на 180C във фурната, като се обръща два пъти и и се маже със соса от време на време за 30-35 минути или докато ребра се глазират и сосът се сгъсти.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта