Регистрация

Пикантни пилешки гърди с портокал, джинджифил и лимон

Автор:
elenkova
|
Дата:
12 Oct
|
Видяна:
803
Оцени рецептата

 

Зехтин, за намазване

200 г обезкостени и пилешки гърди, без кожата, половинки

За соса:

1/8 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка чили на прах

1/4 чаена лъжичка кимион на прах

1/4 чаена лъжичка сушена мащерка

1/4 чаена лъжичка лют червен пипер

2 супени лъжици картофено нишесте (или брашно)

Една ивица лимонова кора, ситно нарязана

Една ивица портокалова кора, ситно нарязана

2 чаени лъжички смлян джинджифил - пресен

2 малки скилидки чесън - наситнен

1/2 чаша сок от ябълка или сайдер

 

Загрейте тиган и го намажете със зехтин. Запечете месото до леко кафяво и от двете страни. Междувременно смесете всички съставки за соса в мерителна чашка (или купа с чучур). Изсипете сместа в горещия тиган и оставете течността заври малко, за да се сготви. Намалете огъня до слаб, покрийте плътно и внимателно гответе 15 минути. Сервира се със соковете от готвенето. Добавя се вода (1/4-1/2 чаша) или още ябълков сок, за да овлажните соса.

 





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта