Пикантни мъфини с ябълки и стафиди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч овесени трици
1/2 ч брашно
1/2 ч пшеничен зародиш - или овесени трици
1/4 ч кафява захар
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. подправка за ябълков пай
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1 ч фино нарязани ябълки
2 белтъка
2/3 ч ябълков сок
1/3 ч мляко
3 с.л. зехтин
В голяма купа смесете овесените трици, брашното, пшеничния зародиш, кафявата захар, бакпулвера, подправките и ябълките; заделете. В малка купа смесете белтъците, ябълковия сок, млякото и маслото. Разбърква се добре. Добавете течната смес при сухите съставки; разбъркайте докато се навлажнят. Напълнете чашки за печене на мъфини до 2/3 от ръба. Пече се на 220 градуса в продължение на 12 - 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ