Пикантни мариновани пилешки крилца на скара
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За маринатата:
2 ч фино нарязан зелен лук
2 люти чушлета, без семената и ситно нарязани на кубчета
2 с.л. соев сос
2 ч.л. пресен лимонов сок
5 ч.л. смлян бахар
3 ч.л. семена синап
2 дафинови листа, натрошени
2 скилидки чесън, нарязан
1 с.л. сол
2 ч.л. захар
1 1/2 ч.л. сушена мащерка, натрошена
1 ч.л. смляна канела
2,5 кг пилешки крилца
Олио за намазване на скарата
В кухненски робот или пасатор пюрирайте лука, 2 люти чушки, соевия сос, лимоновия сок, бахара, синапа, дафиновия лист, чесъна, солта, захарта, мащерката и канелата. Разделете пилешките крилца между две запечатващи се найлонови торбички и изсипете маринатата над тях, така че да се покрият много добре. Запечатайте торбичките, изкарайте въздуха и оставете да се маринова, в хладилника, като обръщате на няколко пъти, в продължение на най-малко 24 часа и до 2 дни. Изпечете на скарата за 10-15 мин. от всяка страна или до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ