Регистрация

Пикантни макарони с пилешко и доматен сос

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
25 Nov
|
Видяна:
665
Оцени рецептата

450 г макарони

2 ч.л. зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан

1 скилидка чесън, счукан

1 люто чушле, без семената и ситно нарязано на кубчета

3 с.л. чили на прах

1 консерва от 800 г цели домати, нарязани на кубчета, неотцедени

1 ч.л. кимион

1 ч.л. сушен риган; натрошен

225 г сварени пилешки гърди, без кожа и кости, нарязани на тънки ленти

1/4 ч маслини, без костилка

115 г настърган кашкавал, разделени

 

Загрейте фурната до 190 градуса. Пригответе макароните според указанията на опаковката. Докато пастата се вари, загрейте зехтина в тенджера на умерен огън. Прибавете лука, чесъна и лютото чушле и гответе до омекване, около 3 минути. Добавете чилито на прах и запържете за около 1 минути. Добавете доматите и сока им, кимиона и ригана. Оставете да къкри до сгъстяване, около 15 минути. Отцедете хубаво сварените макарони. Смесете ги с пилешкото, маслините, 3/4 ч кашкавал и соса. Изсипете в леко намазан съд за печене. Поръсете отгоре с останалия кашкавал. Покрийте хлабаво с фолио и се пече, докато кашкавалът се разтопи, за около 15 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта