Пикантни макарони с пилешко и доматен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г макарони
2 ч.л. зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязан
1 скилидка чесън, счукан
1 люто чушле, без семената и ситно нарязано на кубчета
3 с.л. чили на прах
1 консерва от 800 г цели домати, нарязани на кубчета, неотцедени
1 ч.л. кимион
1 ч.л. сушен риган; натрошен
225 г сварени пилешки гърди, без кожа и кости, нарязани на тънки ленти
1/4 ч маслини, без костилка
115 г настърган кашкавал, разделени
Загрейте фурната до 190 градуса. Пригответе макароните според указанията на опаковката. Докато пастата се вари, загрейте зехтина в тенджера на умерен огън. Прибавете лука, чесъна и лютото чушле и гответе до омекване, около 3 минути. Добавете чилито на прах и запържете за около 1 минути. Добавете доматите и сока им, кимиона и ригана. Оставете да къкри до сгъстяване, около 15 минути. Отцедете хубаво сварените макарони. Смесете ги с пилешкото, маслините, 3/4 ч кашкавал и соса. Изсипете в леко намазан съд за печене. Поръсете отгоре с останалия кашкавал. Покрийте хлабаво с фолио и се пече, докато кашкавалът се разтопи, за около 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ