Пикантни консервирани чери домати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг чери домати, леко сварени и обелени
2 ч.л. калциев хидроксид
2 л вода
5 ч захар
2 ч вода
1 малка пръчка канела
10 цели зърна карамфил
8 цели зърна бахар
Настърганата кора на 1 лимон
1 ч бланширани бадеми
Поставете доматите в голяма купа. Смесете калциевия хидроксид с 2 литра вода и се разклаща внимателно. Изсипете сместа върху доматите и се накисват за 10 минути. Извадете ги с решетъчна лъжица и заделете водата. Направете малко хиксче на дъното на всеки домат с остър нож. Внимателно изцедете семената и върнете в заделената вода; оставете да киснат още 30 мин. Отцедете хубаво върху кърпа. За да се направи сироп, комбинирайте захарта и 2 чаши вода в тенджерка, разбъркайте и оставете да заври. Добавете подправките и варете 10 минути. Отстранете от огъня. Охладете доматите за през нощта в сиропа и кипнете отново сиропа. Свалете от огъня и добавете доматите. Охлажда се. Пъхнете по един бадем във всеки домат. Съхраняват се в затворени съдове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ