Регистрация

Пикантни китайски спагети със свинска кайма

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
1972
Оцени рецептата

225 г смляно свинско

1 с.л. тъмен соев сос

1 ч.л. сол

1 ч фъстъчено олио

340 г китайски тънки яйчни спагети

3 с.л. ситно нарязан чесън

2 с.л. ситно нарязан джинджифил

5 с.л. ситно нарязан лук

2 с.л. сусамова паста или фъстъчено масло

2 с.л. тъмен соев сос

2 с.л. олио с лют червен пипер

2 ч.л. сол

1 ч бульон

1 с.л. китайски пипер, печен и смлян

 

Смесете каймата, соевия сос и солта в малка купа и разбъркайте добре. Загрейте тиган или уок, докато се сгорещи. Добавете олиото и изпържете каймата на маслена баня, като се разбърква с шпатула, за да се раздели на малки парченца. Когато каймата е хрупкава и суха, около 4 минути, извадете с решетъчна лъжица и се отцежда върху хартиени кърпи. Излейте олиото, като запазите 2 супени лъжици в тигана. Сгорещете отново и добавете чесъна, джинджифила и лука. Запържете, като се разбърква за 30 секунди. След това добавете сусамовото пюре, соевия сос, чили олиото, солта и пилешкия бульон и оставете да къкри в продължение на 4 минути. Сварете спагетите в голям съд с вряща вода за 2 минути, ако са пресни или 5 минути, ако са сушени. Отцедете в гевгир. Разделете спагетите в отделни купички и покрийте със соса.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта