Пикантен спанак
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг нарязан пресен спанак
3 средно големи репи, нарязани на кубчета
2 ч вода
1/4 ч масло
1 с.л. черно синапено семе
1 голяма глава лук, нарязан
6 скилидки чесън, нарязан
1 см парче корен джинджифил, нарязан
1 ч.л. куркума
1/2 ч.л. червено чили
1 с.л. Гарам Масала
Сол
Сварете спанака и ряпата във вода за 12 - 15 минути. Свалете от огъня и оставете в купа. Намачкайте с вилица. Изплакнете съда и сгорещете маслото. Добавете синапеното семе и няколко секунди по-късно добавете лука, чесъна и джинджифила. Пържете до зачервяване на лука. Добавете куркумата, чилито, гарам масалата и солта. Добавете намачканите зеленчуци. Покрийте и оставете да къкри в продължение на 5 минути, докато цялата течност се изпари, като периодично се разбърква. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ