Пикантен пай с пуешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г пуешка кайма
1/2 ч галета
1 ч пикантен сос
1 ч.л. листа риган, натрошен
4 скилидки чесън, счукан
1 средно голяма тиквичка, нарязана на тънки филийки
1 ч гъби, нарязани на тънки филийки
1 малка зелена чушка, нарязана
1 с.л. зехтин
1 консерва (170 г) доматено пюре
1/3 ч зрели маслини, без костилка, нарязани на филийки
1/4 ч настърган пармезан
1 ч настъргана моцарела
Смесете каймата, галетата, 1/4 чаша пикантен сос, 1/4 чаена лъжичка риган и 2 скилидки чесън в средно голяма купа; разбъркайте добре. Притиснете по дъното и стените на тавичка за пай с диаметър 23 см. Печете на 180С за 20 минути. Докато блатът се пече, задушете зеленчуците и останалия чесън в олиото в тиган за 5 минути, като периодично се разбърква. Добавете останалата 3/4 чаша пикантен сос, доматеното пюре, маслините и останалата 3/4 чаена лъжичка риган. Оставете на слаб огън за около 5 минути или докато се сгъсти. Добавете пармезана и изсипете сместа в изпечения блат. Покрийте с моцарела и върнете във фурната за 10 минути или докато сиренето се разтопи. Сервирайте с допълнително пикантен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ