Регистрация

Пикантен пай с пуешко

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
08 Mar
|
Видяна:
743
Оцени рецептата

450 г пуешка кайма

1/2 ч галета

1 ч пикантен сос

1 ч.л. листа риган, натрошен

4 скилидки чесън, счукан

1 средно голяма тиквичка, нарязана на тънки филийки

1 ч гъби, нарязани на тънки филийки

1 малка зелена чушка, нарязана

1 с.л. зехтин

1 консерва (170 г) доматено пюре

1/3 ч зрели маслини, без костилка, нарязани на филийки

1/4 ч настърган пармезан

1 ч настъргана моцарела

 

Смесете каймата, галетата, 1/4 чаша пикантен сос, 1/4 чаена лъжичка риган и 2 скилидки чесън в средно голяма купа; разбъркайте добре. Притиснете по дъното и стените на тавичка за пай с диаметър 23 см. Печете на 180С за 20 минути. Докато блатът се пече, задушете зеленчуците и останалия чесън в олиото в тиган за 5 минути, като периодично се разбърква. Добавете останалата 3/4 чаша пикантен сос, доматеното пюре, маслините и останалата 3/4 чаена лъжичка риган. Оставете на слаб огън за около 5 минути или докато се сгъсти. Добавете пармезана и изсипете сместа в изпечения блат. Покрийте с моцарела и върнете във фурната за 10 минути или докато сиренето се разтопи. Сервирайте с допълнително пикантен сос. 





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта