Пикантен заек
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг заек, нарязан на порции
1/2 ч.л. сол
1/3 ч брашно
225 г бекон, нарязани на хапки
1/2 ч фино нарязан лук шалот
1 скилидка чесън, ситно нарязан
1 ч сухо червено вино
1 ч вода
1 с.л. разтворим пилешки бульон
1 с.л. конфитюр от червени боровинки
10 зърна черен пипер; счукани
1 дафинов лист
1/4 ч.л. сушен розмарин
1/8 ч.л. сушена мащерка
2 ч.л. лимонов сок
3 с.л. вода
2 с.л. брашно
Поръсете заека със сол. Покрийте с 1/3 чаша брашно; изтръскайте излишното. Запържете бекона на умерен огън, докато е хрупкав и отцедете върху хартиени кърпи. Запържете няколко парчета заек в горещата мазнина от бекона и заделете. Повторете с останалото заешко. Оставете 2 с.л. мазнина в тигана. Запържете, като разбърквате, лука шалот и чесъна в горещата мазнина до омекване, за около 4 минути. Добавете виното, 1 чаена чаша вода и бульона. Изчакайте да заври. При разбъркване, добавете конфитюра, пипера, дафиновия лист, розмарина и мащерката. Върнете заешкото в съда. Кипнете и намалете огъня. Покрийте и задушете до омекване - около 1-1/2 часа. Премахнете дафиновия лист. Извадете заешкото и дръжте на топло. Добавете лимоновия сок в соса. Смесете 3 с.л. вода и 2 с.л. брашно до гладкост. Разбъркайте брашното, 1/2 чаена лъжичка сушена мащерка листа в торбичка от тензух. Разбърква се 1 минута. Поднесете заешкото със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ