Регистрация

Печени картофи с бекон, кашкавал и сметана

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
11 Dec
|
Видяна:
864
Оцени рецептата

Необходими продукти:

600 г картофи

250 г шарен бекон

100 г кашкавал

сол и пипер на вкус

4-6 кисели краставички или 1 малка консерва царевица

200-250 мл готварска незаквасена сметана

чубрица или риган по желание

Начин на приготвяне:

Сварете картофите. Обелете и нарежете на хапки. Загрейте тиган с огнеупорна дръжка или тава. Нарежете бекона на кубчета и запечете за няколко минути докато се посгърчи. Разбърквайте, за да не загаря. Добавете и картофените кубчета и запечете при непрестанно бъркане за 2-3 минути. Ако ви залепват прекалено, сипете малко олио.

Налейте сметаната, подправете със сол и пипер и добавете киселите краставички, нарязани на кубчета или царевицата, отцедена от сока на консервата. Изчакайте да закъкри, като през това време загреете фурната на 200 градуса и рендосате кашкавала.

Кипналото ястие поръсете с половината кашкавал и запечете за 20 минути в загрятата фурна. Извадете, поръсете останалия кашкавал и по желание чубрица или риган за разкош и аромат. Сервирайте топло!





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта