Регистрация

Печена пуйка

Автор:
lubo
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
1029
Оцени рецептата

1 цяла обезкостена пуйка

8 големи скилидки чесън

3 с.л. розмарин

1 ч.л. червен пипер

1 с.л. едросмлян черен пипер

1 ч.л. едра сол

2 с.л. зехтин

Розмарин клончета, за гарнитура

Червен пипер, за гарнитура

 

1) Сложете пуйката върху дъска за рязане, като я поставите с кожата надолу и разпънете колкото се може повече.

2) Смесете чесъна, розмарина, черния пипер и солта в кухненски робот или блендер. Включете мотора. Добавете зехтина и разбийте, докато сместа се нареже едро.

3) Намажете половината смес с чесъна върху вътрешността на пуйката. Навийте пуйката отново.

4) Завържете здраво с канап до първоначалната форма на птицата. Разстелете равномерно останалата смес с чесън.

5) Сложете в тава.

6) Печете на 180 градуса за 1-1/2 до 2 часа.

7) Извадете от фурната. Нека престои 20 минути преди да свалите канапа.

8) Нарежете на тънки парчета и поднесете, гарнирано с розмарин и червен пипер. Остържете соковете от дъното на тавата и сгъстете с брашно и бульон, ако желаете. Полейте месото и поднесете.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта