Печена пуйка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 цяла обезкостена пуйка
8 големи скилидки чесън
3 с.л. розмарин
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. едросмлян черен пипер
1 ч.л. едра сол
2 с.л. зехтин
Розмарин клончета, за гарнитура
Червен пипер, за гарнитура
1) Сложете пуйката върху дъска за рязане, като я поставите с кожата надолу и разпънете колкото се може повече.
2) Смесете чесъна, розмарина, черния пипер и солта в кухненски робот или блендер. Включете мотора. Добавете зехтина и разбийте, докато сместа се нареже едро.
3) Намажете половината смес с чесъна върху вътрешността на пуйката. Навийте пуйката отново.
4) Завържете здраво с канап до първоначалната форма на птицата. Разстелете равномерно останалата смес с чесън.
5) Сложете в тава.
6) Печете на 180 градуса за 1-1/2 до 2 часа.
7) Извадете от фурната. Нека престои 20 минути преди да свалите канапа.
8) Нарежете на тънки парчета и поднесете, гарнирано с розмарин и червен пипер. Остържете соковете от дъното на тавата и сгъстете с брашно и бульон, ако желаете. Полейте месото и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ