Регистрация

Пене с домати, сметана и пет сирена

Автор:
margarita
|
Дата:
25 Dec
|
Видяна:
764
Оцени рецептата

2 чаши тежки сметана

1 чаша нарязани  консервирани домати в пюре

1/2 чаша прясно настъргано овче сирене

1/2 чаша кашкавал

4 супени лъжици натрошено синьо сирене

2 супени лъжици Рикота

115 г прясна моцарела - нарязана

3/4 чаена лъжичка сол кошер

6 листа босилек - нарязан

450 г паста пене

4 супени лъжици неосолено масло

 

1. Загрейте фурната до 250 градуса.

2. Сложете  пет литра подсолена вода да заври в тенджера.

3. В купа, комбинирайте всички съставки, с изключение на пастата пене и маслото. Разбърква се добре, за да се обединят.

4. Сложете пастата в кипящата вода и сварете в продължение на 4 минути. Отцедете в гевгир и добавете при съставките в купата и разбъркайте.

5. Разделете сместа с паста между шест до осем отделни, плитки, керамични съда за фурна. Покрийте с парченца масло и се пече, докато забълбука и покафенее отгоре, от 7 до 10 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта