Регистрация

Патладжан със свинско

Автор:
blazheva
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
662
Оцени рецептата

За свинското:

225 г свинска кайма

3 с.л. тъмен соев сос

1 с.л. сусамово олио

4 стръка зелен лук, нарязан

Подправки:

1 с.л. захар

1 1/2 ч.л. сол

5 скилидки чесън, нарязан на кубчета

1 резен джинджифил, ситно нарязан на кубчета

Друго:

2 средно големи патладжана, около 225 г всеки, обелени, нарязани на кубчета от по 2 см

1-2 с.л. чили паста

4 стръка зелен лук, нарязан

2/3 ч вода

5 с.л. олио за пържене

 

Загрейте дълбок тиган. Добавете олиото и оставете да се сгорещи. Добавете чесъна и джинджифила; разбърква се, докато се запържва за 30 сек. Добавете чили пастата, разбърква се, като се запържва за 30 сек. Добавете свинската смес; разбърква се и се запържва за 2 минути. Натрошете месото. Добавете патладжан и се запържва и разбърква за 4 минути. Поръсете сол и захар и разбъркайте за 2 минути. Налейте водата и добавете лука. Когато водата заври, покрийте и варете на силен огън за 10 минути. докато патладжанът омекне и абсорбира вкусовете на месото.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта