Регистрация

Патладжан по ливански

Автор:
benito
|
Дата:
30 Mar
|
Видяна:
996
Оцени рецептата

1 среден патладжан, обелен и нарязан на кубчета

1/2 ч нарязан лук

1 скилидка чесън

1/2 ч нарязани гъби

1/4 ч зехтин

1 с.л. универсално брашно

1 консерва домати (отцедени) 450 г

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. кафява захар

1/4 ч.л. сушен босилек

1/8 ч.л. пипер

2 с.л. настърган пармезан

 

Сварете патладжана във вряща вода (подсолена) за 8-10 мин., отцедете добре. Сотирайте лука, чесъна и гъбите в зехтин. Добавете брашното и разбъркайте до гладкост. Добавете доматите и другите съставки. Оставете да заври. Отстранете от огъня. Изсипете в леко намаслена касерола и поръсете със сиренето. Пече се на 190ºС в продължение на 25 минути.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта