Регистрация

Патладжан "Неапол"

Автор:
Milikin
|
Дата:
27 Nov
|
Видяна:
885
Оцени рецептата

1/2 ч лук, нарязан

1 консерва (300 г) доматено пюре

2/3 ч вода

1 1/2 ч.л. сол

1 ч.л. риган

1 щипка пипер

2 с.л. фъстъчено олио

1 средно голям патладжан, обелен

2 ч сирене, настъргано

 

Задушете нарязания на кубчета лук в зехтин. Добавете доматеното пюре, водата, солта, ригана и черния пипер. Оставете да заври и оставете да къкри за 15 минути. В намазана тавичка, подредете, като редувате, тънки слоеве от нарязания патладжан, доматен сос и половината от настърганото сирене, като се започне със слой патладжан и завърши със слой доматен сос. Пече се в умерена фурна (180С) в продължение на 1 час. Минути преди да извадите от фурната, поръсете с останалото настъргано сирене и печете, докато се разтопи.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта