Патешки гърди с черен чай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
4 парчета патешки гърди (Общо между 800 грама и 1 кг)
100 г морска сол
1 с.л. черен чай (2-3 пакетчета, ако не си купувате насипен)
1/2 ч.л. ким
1/2 ч.л. кимион
студена вода
Начин на приготвяне:
1. Патешкото почистете от останали власинки. Ако има кожа, нарежете на ромбове кожата, като внимавате да не направите дълбоки прорези, които да достигнат до месото. След това оваляйте мръвките в морската сол.
2. Сипете водата в тенджера. Поръсете дъното със сол, положете месото и отгоре поръсете още сол. Приберете в хладилник за 1 час.
3. Подправките поставете в две малки онеупорни купички в тава. Около тях сложете патешкото с кожата надолу. След изваждане от саламурата го измийте под течаща вода, но не много щателно.
4. Завийте тавата хубаво с алуминиево фолио и бутнете във фурната, загрята на 200 градуса за 20 минути.
5. По желание поднесете с масло на стайна температура, в което сте наситнили чесън и билки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ