Регистрация

Патешки гърди с черен чай

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
02 Nov
|
Видяна:
800
Оцени рецептата

Необходими продукти:

4 парчета патешки гърди (Общо между 800 грама и 1 кг)

100 г морска сол

1 с.л. черен чай (2-3 пакетчета, ако не си купувате насипен)

1/2 ч.л. ким

1/2 ч.л. кимион

студена вода

Начин на приготвяне:

1. Патешкото почистете от останали власинки. Ако има кожа, нарежете на ромбове кожата, като внимавате да не направите дълбоки прорези, които да достигнат до месото. След това оваляйте мръвките в морската сол.

2. Сипете водата в тенджера. Поръсете дъното със сол, положете месото и отгоре поръсете още сол. Приберете в хладилник за 1 час.

3. Подправките поставете в две малки онеупорни купички в тава. Около тях сложете патешкото с кожата надолу. След изваждане от саламурата го измийте под течаща вода, но не много щателно.

4. Завийте тавата хубаво с алуминиево фолио и бутнете във фурната, загрята на 200 градуса за 20 минути.

5. По желание поднесете с масло на стайна температура, в което сте наситнили чесън и билки.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта