Регистрация

Паста със сос Веракруз

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
21 Apr
|
Видяна:
529
Оцени рецептата

4 големи скилидки чесън, небелен

2 големи глави лук

2 средно големи моркова

4-6 пресни зелени люти чушки

2 големи сладки пиперки

900 г домати

1 1/2 с.л. зехтин

1 1/2 ч пилешки бульон

1 ч сушени домати, нарязани на много тънки ивици

2 ч.л. фино нарязан пресен розмарин

2 с.л. фино нарязан пресен риган

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

1 ч.л. семена кимион; печени, едро смлени

2 ч.л. семена кориандър; печени, едро смлени

2 с.л. дребни каперси

1/4 ч текила

1 ч.л. ванилов екстракт

450 - 680 г тиквички, нарязани на тънки филийки

Сол и черен пипер на вкус

340 г паста по избор - ригатони, фетучини или лингуини, сварени

2 с.л. фино нарязан пресен кориандър

1/2 ч препечени кедрови ядки или орехи

1/2 ч настърган пармезан

 

Изплакнете и подсушете зеленчуците. Не ги белете или режете. Намажете ги с малко от зехтина и ги сложете в добре намаслена тава за печене. Пече се на 225С, докато кората се зачерви и омекнат. Докато зеленчуците се пекат, кипнете 1 1/2 чаши от бульона и изсипете върху сушените домати и оставете да престоят. Когато зеленчуците се охладят, изстискайте скилидките чесън от обелката им, отстранете кожата от лука и чушките и махнете семената семена на чушките. Нарежете зеленчуците наедро. Поставете нарязаните зеленчуци в голяма тенджера, покрита със зехтин и се загряват, като се разбърква често. Добавете сушените домати и течността от накисването им, розмарина, ригана, магданоза, кимиона, кориандъра, каперсите и текилата. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 10 - 15 минути. Добавете още бульон, ако е необходимо за разреждане на соса. Малко преди сервиране, добавете екстракта от ванилия и нарязаните тиквички към соса и гответе само докато са ярко оцветени. Поръсете със сол и пипер. Сервирайте върху пастата. Украсете с магданоз, ядки и настърган пармезан.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта