Паста със сос Веракруз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 големи скилидки чесън, небелен
2 големи глави лук
2 средно големи моркова
4-6 пресни зелени люти чушки
2 големи сладки пиперки
900 г домати
1 1/2 с.л. зехтин
1 1/2 ч пилешки бульон
1 ч сушени домати, нарязани на много тънки ивици
2 ч.л. фино нарязан пресен розмарин
2 с.л. фино нарязан пресен риган
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
1 ч.л. семена кимион; печени, едро смлени
2 ч.л. семена кориандър; печени, едро смлени
2 с.л. дребни каперси
1/4 ч текила
1 ч.л. ванилов екстракт
450 - 680 г тиквички, нарязани на тънки филийки
Сол и черен пипер на вкус
340 г паста по избор - ригатони, фетучини или лингуини, сварени
2 с.л. фино нарязан пресен кориандър
1/2 ч препечени кедрови ядки или орехи
1/2 ч настърган пармезан
Изплакнете и подсушете зеленчуците. Не ги белете или режете. Намажете ги с малко от зехтина и ги сложете в добре намаслена тава за печене. Пече се на 225С, докато кората се зачерви и омекнат. Докато зеленчуците се пекат, кипнете 1 1/2 чаши от бульона и изсипете върху сушените домати и оставете да престоят. Когато зеленчуците се охладят, изстискайте скилидките чесън от обелката им, отстранете кожата от лука и чушките и махнете семената семена на чушките. Нарежете зеленчуците наедро. Поставете нарязаните зеленчуци в голяма тенджера, покрита със зехтин и се загряват, като се разбърква често. Добавете сушените домати и течността от накисването им, розмарина, ригана, магданоза, кимиона, кориандъра, каперсите и текилата. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 10 - 15 минути. Добавете още бульон, ако е необходимо за разреждане на соса. Малко преди сервиране, добавете екстракта от ванилия и нарязаните тиквички към соса и гответе само докато са ярко оцветени. Поръсете със сол и пипер. Сервирайте върху пастата. Украсете с магданоз, ядки и настърган пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ