Регистрация

Паста със сметанов сос с трюфели и пресни гъби

Автор:
Надежда
|
Дата:
13 Feb
|
Видяна:
3186
Оцени рецептата

За пастата:

1 ч брашно

1 голямо яйце

1 ч.л. сол

1 ч.л. бял пипер

2 с.л. вода

2 с.л. зехтин

За соса:

2 с.л. масло

2 с.л. печурки, нарязани

2 с.л. лук шалот, настърган

1 ч.л. зърна зелен пипер; счукани

2 дафинови листа

1 ч бяло вино

2 ч пилешки бульон

1 ч сметана

1/2 ч бяло вино

4 с.л. трюфели, нарязани ситно

Сол на вкус

Пипер на вкус

За поднасяне:

4 с.л. манатарки, нарязани

4 с.л. гъби шийтаке, нарязани

4 с.л. гъби пачи крак, нарязани

1 с.л. зехтин

 

За пастата:

Поставете брашното на работен плот. Добавете зехтина, яйцето, водата, солта и черния пипер. Разбъркайте и оформете тестото на топка, а след това продължете да месите на ръка, докато стане гладко. Поръсете леко с брашно. Прокарайте тестото чрез машина за паста. Поръсете с брашно и заделете.

За соса:

Разтопете маслото в тиган. Добавете гъбите, лука шалот, пипера и дафиновия лист. Редуцирайте сместа на силен огън в продължение на 2 минути. Добавете пилешкия бульон и продължете да готвите на умерен огън в продължение на 2 - 3 минути. Добавете сметаната, оставете сместа да заври, след това редуцирайте с една трета и до по-гладка консистенция. Проверете подправките. Сложете виното в друг съд с 3 с.л. трюфели. Редуцирайте сместа на силен огън в продължение на 2 до 3 минути. Прецедете сметановия сос в трюфелите и виното, след това го редуцирайте до гладка консистенция.

При поднасяне:

Сварете пастата във вряща вода, след това отцедете. В тиган, загрейте 2 супени лъжици зехтин, 1 супена лъжица нарязани трюфели, сол и черен пипер. Добавете пастата в тигана и запържете леко. Добавете малко сметанов сос с трюфели и загрейте. В друг тиган, запържете леко 1 супена лъжица нарязани манатарки, 1 супена лъжица нарязани гъби шитаке и една супена лъжица нарязани гъби пачи крак в една супена лъжица зехтин. Отцедете. При поднасяне, изсипете част от соса в чиния за сервиране, сложете пастата в центъра и гарнирайте с една четвърт от сотираните гъби. Покрийте с нарязани трюфели.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous29-05-2021
69VideosX.com freshest and newest porn videos! Special XXX top quality & rated content from all the world, from all best porno video sites: xvideos, redtube, pornhub, xhamster, xnxx, beeg, youporn, porn and other! Also have amateur homemade sex collections from socials like facebook, reddit, Tumblr, vkontake couple sex, telegram porn videos, japanese & thai girls fuck in line chats, Whatsapp XXX girls! All best porn videos we collect for you on 69VideosX!

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта