Регистрация

Паста със скариди и Фета по гръцки

Автор:
Жана
|
Дата:
24 Oct
|
Видяна:
836
Оцени рецептата

1 средно голяма глава лук

2 с.л. зехтин

3 скилидки чесън

2 ч консерва доматено пюре

1 с.л. риган

1 ч.л. босилек

1/4 ч.л. пипер

340 г фетучини

340 г скариди

1/2 ч нарязани черни маслини

115 г сирене фета

 

Сложете голяма тенджера с вода да заври. Нарежете лука на тънки филийки. В голям тиган, загрейте зехтина на средно-висока температура, докато се сгорещи, но без да пуши. Прибавете лука и чесъна и гответе, докато сместа стане златиста, около 5 минути. Добавете доматите, ригана, босилека и черния пипер и оставете сместа да заври на умерен огън, като натрошавате доматите с лъжица. Намалете огъня до слаб, покрийте и оставете да къкри, като се разбърква от време на време; докато пастата се вари, подгответе скаридите. Обелете и почистете скаридите. Свалете капака на соса, оставете да заври на умерен огън. Добавете скаридите, намалете огъня до слаб, сложете капака и оставете да къкри за около 3 минути. Добавете маслините и половината от сиренето, разбъркайте. Отцедете пастата и поднесете със скариди и сос. Натрошете останалото сирене отгоре.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта