Паста със скариди и Фета по гръцки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 средно голяма глава лук
2 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
2 ч консерва доматено пюре
1 с.л. риган
1 ч.л. босилек
1/4 ч.л. пипер
340 г фетучини
340 г скариди
1/2 ч нарязани черни маслини
115 г сирене фета
Сложете голяма тенджера с вода да заври. Нарежете лука на тънки филийки. В голям тиган, загрейте зехтина на средно-висока температура, докато се сгорещи, но без да пуши. Прибавете лука и чесъна и гответе, докато сместа стане златиста, около 5 минути. Добавете доматите, ригана, босилека и черния пипер и оставете сместа да заври на умерен огън, като натрошавате доматите с лъжица. Намалете огъня до слаб, покрийте и оставете да къкри, като се разбърква от време на време; докато пастата се вари, подгответе скаридите. Обелете и почистете скаридите. Свалете капака на соса, оставете да заври на умерен огън. Добавете скаридите, намалете огъня до слаб, сложете капака и оставете да къкри за около 3 минути. Добавете маслините и половината от сиренето, разбъркайте. Отцедете пастата и поднесете със скариди и сос. Натрошете останалото сирене отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ