Регистрация

Паста със скариди

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
474
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1/2 глава лук, нарязан

1/2 ч.л. мащерка

1/2 ч.л. лют червен пипер

1/2 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. босилек

1 с.л. нарязан чесън

1 с.л. Уорчестър сос

1/2 ч.л. Табаско сос

2 ч кубчета обелени и без семената домати

2 с.л. захар

1/2 ч зелен лук, нарязан

3 ч пилешки бульон или бульон от скариди

450 г фиде или лингуини

450 г скариди, обелени и почистени (или заместете с пилешко)

1/2 ч настърган пармезан

 

Запържете лука в зехтина за около четири минути. Добавете чесъна и се разбърква. Добавете мащерката, лютия червен пипер и черния пипер и босилека и гответе на слаб огън за още пет минути. Добавете всичко останало, с изключение на пастата, скаридите и сиренето и гответе на слаб огън за един час. Запържете скаридите в малко масло и чесън, докато са сварени на около ¾ (розови, но не и напълно непрозрачни). Добавете соса и варете в продължение на още две минути. Добавете сварените спагети и разбъркайте добре с настърганото сирене. Поднася се горещо. Порции: 4-6





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта