Регистрация

Паста с тиквен сос

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
25 Dec
|
Видяна:
875
Оцени рецептата

1 глава лук , нарязан фино

1 червена чушка, нарязана фино

2 големи скилидки чесън, счукан

2 супени лъжици неосолено масло

1/2 чаша сварена тиква

1 чаша пилешки бульон

1/2 чаша вода

2 супени лъжици сметана

прясно настъргано индийско орехче на вкус

225 г паста пене или друг вид макарони

3 супени лъжици наситнен пресен магданоз

прясно настърган пармезан

 

В голям тиган се запържват лукът, чушката и чесънът в маслото над умерен огън, като се разбърква, докато зеленчуците омекнат. Добавете тиквата, бульона, водата, сметаната, индийското орехче и сол и черен пипер на вкус и оставете да къкри, като се разбърква от време на време, в продължение на 10 минути. Докато сосът се вари, сложете подсолена вряща вода за пенето и сварете пастата до степен е ал денте. Заделете около 1 чаша вода от течността и отцедете хубаво макароните. Добавете ги в соса, варете сместа на умерен огън, като се разбърква и по желание може да разредите соса с част от заделената течност, след което варете в продължение на още 1 - 2 минути или докато пастата е покрита добре със соса. Добавете магданоза. Разделете пастата две чинии и поднесете с пармезан.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта