Паста с тиквен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 глава лук , нарязан фино
1 червена чушка, нарязана фино
2 големи скилидки чесън, счукан
2 супени лъжици неосолено масло
1/2 чаша сварена тиква
1 чаша пилешки бульон
1/2 чаша вода
2 супени лъжици сметана
прясно настъргано индийско орехче на вкус
225 г паста пене или друг вид макарони
3 супени лъжици наситнен пресен магданоз
прясно настърган пармезан
В голям тиган се запържват лукът, чушката и чесънът в маслото над умерен огън, като се разбърква, докато зеленчуците омекнат. Добавете тиквата, бульона, водата, сметаната, индийското орехче и сол и черен пипер на вкус и оставете да къкри, като се разбърква от време на време, в продължение на 10 минути. Докато сосът се вари, сложете подсолена вряща вода за пенето и сварете пастата до степен е ал денте. Заделете около 1 чаша вода от течността и отцедете хубаво макароните. Добавете ги в соса, варете сместа на умерен огън, като се разбърква и по желание може да разредите соса с част от заделената течност, след което варете в продължение на още 1 - 2 минути или докато пастата е покрита добре със соса. Добавете магданоза. Разделете пастата две чинии и поднесете с пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ