Регистрация

Паста с тиква

Автор:
Savatova
|
Дата:
25 Dec
|
Видяна:
873
Оцени рецептата

680 г сварена тиква

3 с.л. зеленчуков бульон

1 средно голяма глава лук - нарязан

2 скилидки чесън - счукан

1/2 ч зеленчуков бульон

1/2 ч 1% нискомаслено мляко

1/2 ч сирене - настъргано

1/2 ч.л. сол

1/4 ч. л. черен пипер

1 с.л. сушени на слънце домати - нарязани

460 г паста, сварена ал денте

2 с.л. магданоз - нарязан

 

Нарежете тиквата на половинки, поставете я с нарязаната страна надолу в подходящ за микровълновата фурна съд с малко вода. Покрийте и варете на висока мощност за 10-12 минути, като обърнете веднъж. Когато се охлади, издълбайте плътта и намачкайте на каша с вилица. В тиган, запържете леко лука и чесъна в няколко супени лъжици бульон, докато станат полупрозрачни. Добавете сварената тиква, бульона, млякото и сиренето. Разбърква се, докато сиренето се разтопи и сместа се сгъсти малко. Подправя се със сол и черен пипер, изключете котлона и добавете сушените домати. Изсипете соса върху сварената паста и поръсете с магданоз.

 





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта