Паста с тиква
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г сварена тиква
3 с.л. зеленчуков бульон
1 средно голяма глава лук - нарязан
2 скилидки чесън - счукан
1/2 ч зеленчуков бульон
1/2 ч 1% нискомаслено мляко
1/2 ч сирене - настъргано
1/2 ч.л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1 с.л. сушени на слънце домати - нарязани
460 г паста, сварена ал денте
2 с.л. магданоз - нарязан
Нарежете тиквата на половинки, поставете я с нарязаната страна надолу в подходящ за микровълновата фурна съд с малко вода. Покрийте и варете на висока мощност за 10-12 минути, като обърнете веднъж. Когато се охлади, издълбайте плътта и намачкайте на каша с вилица. В тиган, запържете леко лука и чесъна в няколко супени лъжици бульон, докато станат полупрозрачни. Добавете сварената тиква, бульона, млякото и сиренето. Разбърква се, докато сиренето се разтопи и сместа се сгъсти малко. Подправя се със сол и черен пипер, изключете котлона и добавете сушените домати. Изсипете соса върху сварената паста и поръсете с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ