Паста с пилешко по италиански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 л вода
1/2 ч сухо бяло вино
4 (по 170 г) обезкостени пилешки гърди, без кожа
4 скилидки чесън
3 с.л. наситнен пресен босилек
1/8 ч.л. сол
1/8 ч.л. пипер
2 с.л. лимонов сок
170 г ригатони
1 с.л. зехтин
1 средно голяма червена чушка, нарязана на тънки ленти
4 зрели маслини, нарязани на филийки
Сложете водата да заври в тенджера. Добавете виното, пилешкото и чесъна. Намалете огъня и оставете да къкри 15 минути или до готовност на пилешкото. Извадете месото и чесъна от бульона; заделете бульона. Оставете месото да се охлади. Нарежете на парчета от по 1 см. Заделете. Счукайте чесъна в малка купа, добавете босилека, солта, черния пипер и лимоновия сок. Смесете добре и оставете настрана. Оставете бульона да заври. Добавете пастата. Сварете пастата до степен ал денте - около 12 мин. Отцедете. Изплакнете обилно със студена вода. Отцедете. Разбъркайте със зехтин. Смесете заделената смес с чесън и лимон, пилешкото, пастата, чушките и маслините в голяма купа. Разбъркайте внимателно. Охладете сместа най-малко 1 час. Изсипете в чинии, застлани с маруля.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ