Паста с пилешко и тиква
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г паста спирали
2 ч сметана за разбиване
1 с.л. масло или маргарин
225 г чедър, настърган
1 малка глава лук, нарязан
1 скилидка чесън, фино счукан
5 с.л. зехтин, разделени
2 средно големи тиквички, нарязани на жулиени
2 средно големи тикви цигулка, нарязани на жулиени
1 1/4 ч.л. сол, разделени
1/8 ч.л. пипер
450 г пилешки гърди без кожа и кости, нарязани на жулиени
1/4 ч.л. сушен босилек
1/4 ч.л. сушен риган
1/4 ч.л. сушена чубрица
1/4 ч.л. сушен розмарин - натрошен
1/8 ч.л. сушен градински чай
Сварете пастата според указанията на опаковката. Междувременно, сгорещете сметаната и маслото в голяма тенджера, докато маслото се разтопи. Добавете сиренето и варете, като се разбърква, докато се разтопи. Изплакнете и отцедете пастата и добавете към сместа със сирене. Покрийте и поддържайте топло. В тиган на умерен огън, запържете леко лука и чесъна в 3 супени лъжици зехтин, докато лукът омекне. Добавете тиквата и гответе, докато омекне. Добавя се 1 ч.л. сол и черен пипер; свалете от котлона и заделете на топло. Добавете останалия зехтин в тигана; задушете пилешкото с билките и останалата сол, докато потече бистър сок от месото. Сложете пастата в купа, смесете с тиквата и изсипете в чиния за сервиране; покрийте с месото и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ