Регистрация

Паста с пилешко и тиква

Автор:
Martchella
|
Дата:
25 Nov
|
Видяна:
480
Оцени рецептата

450 г паста спирали

2 ч сметана за разбиване

1 с.л. масло или маргарин

225 г чедър, настърган

1 малка глава лук, нарязан

1 скилидка чесън, фино счукан

5 с.л. зехтин, разделени

2 средно големи тиквички, нарязани на жулиени

2 средно големи тикви цигулка, нарязани на жулиени

1 1/4 ч.л. сол, разделени

1/8 ч.л. пипер

450 г пилешки гърди без кожа и кости, нарязани на жулиени

1/4 ч.л. сушен босилек

1/4 ч.л. сушен риган

1/4 ч.л. сушена чубрица

1/4 ч.л. сушен розмарин - натрошен

1/8 ч.л. сушен градински чай

 

Сварете пастата според указанията на опаковката. Междувременно, сгорещете сметаната и маслото в голяма тенджера, докато маслото се разтопи. Добавете сиренето и варете, като се разбърква, докато се разтопи. Изплакнете и отцедете пастата и добавете към сместа със сирене. Покрийте и поддържайте топло. В тиган на умерен огън, запържете леко лука и чесъна в 3 супени лъжици зехтин, докато лукът омекне. Добавете тиквата и гответе, докато омекне. Добавя се 1 ч.л. сол и черен пипер; свалете от котлона и заделете на топло. Добавете останалия зехтин в тигана; задушете пилешкото с билките и останалата сол, докато потече бистър сок от месото. Сложете пастата в купа, смесете с тиквата и изсипете в чиния за сервиране; покрийте с месото и поднесете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта