Регистрация

Паста с печен чесън и патладжан

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
25 Dec
|
Видяна:
863
Оцени рецептата

3 глави чесън, разделени на скилидки, небелени

4 с.л. зехтин

Сол и лют червен пипер

1 патладжан, тънко нарязан надлъжно

2 ч.л. кимион

340 г паста

Сокът от 1/2 лимон

2 ч.л. кориандър, нарязан

 

Поставете целите, небелени скилидки чесън в тава за печене на един слой и поръсете с 2 с.л. зехтин и сол на вкус. Печете на 180С за 30 минути. Увеличете до 200С и продължете да печете още 10 минути. Извадете от фурната и охладете. Когато е достатъчно хладно, скилидките се обелват и се смесват с останалия зехтин и се заделят. Намажете патладжана с останалия зехтин и се поръсва с 1 ч.л. кимион. Печете, докато патладжанът се зачерви и нарежете на парчета, колкото кибритени клечки. Сварете пастата до степен ал денте и отцедете. Смесете с патладжана и чесъна. Подправя се със сол, червен пипер, останалия кимион и лимоновия сок. Оставете да изстине до стайна температура и поднесете, гарнирано с кориандър.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта