Паста с печен чесън и патладжан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 глави чесън, разделени на скилидки, небелени
4 с.л. зехтин
Сол и лют червен пипер
1 патладжан, тънко нарязан надлъжно
2 ч.л. кимион
340 г паста
Сокът от 1/2 лимон
2 ч.л. кориандър, нарязан
Поставете целите, небелени скилидки чесън в тава за печене на един слой и поръсете с 2 с.л. зехтин и сол на вкус. Печете на 180С за 30 минути. Увеличете до 200С и продължете да печете още 10 минути. Извадете от фурната и охладете. Когато е достатъчно хладно, скилидките се обелват и се смесват с останалия зехтин и се заделят. Намажете патладжана с останалия зехтин и се поръсва с 1 ч.л. кимион. Печете, докато патладжанът се зачерви и нарежете на парчета, колкото кибритени клечки. Сварете пастата до степен ал денте и отцедете. Смесете с патладжана и чесъна. Подправя се със сол, червен пипер, останалия кимион и лимоновия сок. Оставете да изстине до стайна температура и поднесете, гарнирано с кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ