Регистрация

Паста с морски дарове

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
24 Oct
|
Видяна:
543
Оцени рецептата

1 ч масло

2 ч брашно

1 голяма глава червен лук, нарязан

3 стръка целина, нарязани на кубчета

1 връзка зелен лук, с перата - нарязан

20 мл чесън, нарязан

1 с.л. босилек

1/2 с.л. естрагон

1 с.л. мащерка

1 ч.л. сос Табаско

450 г заквасена сметана

1/2 ч пълномаслена сметана

2 ч бульон от морски дарове

1/2 ч бяло вино

225 ч гъби, нарязани на филийки

2 ч.л. сол

450 г скариди, белени

450 г нарязани лангусти (или миди)

450 г стриди

 

В голяма тенджера разтопете маслото. Добавете брашното, като се разбърква, докато сместа е със светло кафяв цвят. Намалете котлона и добавете лука, целината, лука и чесъна. Добавете подправките. Оставете на слаб огън за 10 минути. Добавете заквасената сметана и сметаната, бульона и виното. Гответе на слаб огън в продължение на 10 - 15 минути. Отцедете стридите или мидите, но не ги изплаквайте. Добавете стридите, лангустите или мидите, скаридите и гъбите и сол. Оставете на слаб огън за 10 минути. Поднесете с паста или ориз.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта