Паста с миди и зелен фасул
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г зелен боб
Сол и пипер (на вкус)
4 с.л. зехтин
2 с.л. чесън, счукан
3 ч зрели домати, обелени, нарязани на кубчета
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. сушен риган
1/4 ч едро нарязан пресен босилек
1/4 ч.л. едросмлян червен пипер
340 г паста папийонки
450 г миди
Почистете и нарежете зеления фасул на парчета от по 3-4 см. Сложете в подсолена вряща вода и варете в продължение на 7 минути или докато поомекне. Отцедете веднага и заделете 1/2 чаша от течността. Сгорещете 2 супени лъжици от зехтина в тенджера на умерен огън и добавете една супена лъжица от чесъна. Запържете за кратко, без да оставяте да покафенее. Добавете доматите, доматеното пюре, ригана, босилека, червения пипер, сол и черен пипер. Гответе, като разбърквате хубаво, за около 5 минути. Заделете. Сложете 3 л вода да заври. Добавете пастата, оставете да заври и варете, като се разбърква, за около 12 минути или според указанията на опаковката. Междувременно загрейте останалите 2 супени лъжици зехтин в голям тиган на средно висока температура. Добавете мидите, останалия чесън и сол и черен пипер на вкус. Гответе, като се разбърква, за около 1 минута, след това добавете доматения сос, зеления фасул и запазената течност. Оставете да заври, след това намалете котлона до слаб. Отцедете пастата и добавете и нея. Поднесете веднага с останалия босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ