Регистрация

Паста с миди и зелен фасул

Автор:
marto
|
Дата:
19 Dec
|
Видяна:
828
Оцени рецептата

225 г зелен боб

Сол и пипер (на вкус)

4 с.л. зехтин

2 с.л. чесън, счукан

3 ч зрели домати, обелени, нарязани на кубчета

2 с.л. доматено пюре

1 ч.л. сушен риган

1/4 ч едро нарязан пресен босилек

1/4 ч.л. едросмлян червен пипер

340 г паста папийонки

450 г миди

 

Почистете и нарежете зеления фасул на парчета от по 3-4 см. Сложете в подсолена вряща вода и варете в продължение на 7 минути или докато поомекне. Отцедете веднага и заделете 1/2 чаша от течността. Сгорещете 2 супени лъжици от зехтина в тенджера на умерен огън и добавете една супена лъжица от чесъна. Запържете за кратко, без да оставяте да покафенее. Добавете доматите, доматеното пюре, ригана, босилека, червения пипер, сол и черен пипер. Гответе, като разбърквате хубаво, за около 5 минути. Заделете. Сложете 3 л вода да заври. Добавете пастата, оставете да заври и варете, като се разбърква, за около 12 минути или според указанията на опаковката. Междувременно загрейте останалите 2 супени лъжици зехтин в голям тиган на средно висока температура. Добавете мидите, останалия чесън и сол и черен пипер на вкус. Гответе, като се разбърква, за около 1 минута, след това добавете доматения сос, зеления фасул и запазената течност. Оставете да заври, след това намалете котлона до слаб. Отцедете пастата и добавете и нея. Поднесете веднага с останалия босилек.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта