Регистрация

Паста папийонки с млечно песто и кориандър

Автор:
irina
|
Дата:
29 Mar
|
Видяна:
795
Оцени рецептата

450 г паста папийонки

1/2 чаша нискомаслено сирене (или извара)

1/4 чаша обикновено нискомаслено кисело мляко

1/2 чаша нарязан кориандър

1/2 чаена лъжичка сол

2 супени лъжици зехтин

3 скилидки чесън - счукан

1/8 чаена лъжичка червен пипер, едро смлян

3 супени лъжици настърган пармезан

 

Сварете пастата във вряща подсолена вода до степен ал денте. Междувременно, смесете сиренето, киселото мляко, кориандъра и солта в блендер или кухненски робот за 30 секунди.

Загрейте зехтина в малък тиган на средна температура, добавете чесъна и гответе, докато усетите аромата, около 1 минута. Добавете червения пипер и свалете от огъня. Отцедете пастата; разбъркайте със соса и чесъна в купа за сервиране. Поръсете с пармезан.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта