Регистрация

Паста мидички с риба тон, броколи и червен лук

Автор:
marcheva
|
Дата:
26 Nov
|
Видяна:
838
Оцени рецептата

1/4 ч зехтин

1/2 ч лук, нарязан на филийки

2 скилидки чесън, счукан

170 г риба тон, натрошена

3 с.л. пресен лимонов сок

1 с.л. магданоз - нарязан

1 ч.л. настъргана кора от лимон

1/2 ч.л. сушен риган

1/4 ч.л. черен пипер, едро смлян

225 г паста мидички

2 ч броколи, накъсани на розички, а стеблата нарязани на кубчета от по 2-3 см

 

1. Сгорещете зехтина в тиган на слаб огън; добавете лука и чесъна; запържете леко 2 минути (чесънът не бива да покафявенява, а лукът трябва да бъде леко хрупкав). Отстранете от огъня, прибавете рибата тон, лимоновия сок, магданоза, лимоновата кора, ригана и черния пипер.

2. Сварете пастата в много вряща подсолена вода за 5 минути, прибавете броколите; варете, докато пастата е ал денте и броколите омекнат, от 5 до 7 минути. Извадете 1/4 чаша вода от пастата и добавете към соса с риба тон. Отцедете пастата; смесете със соса и поднесете веднага.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта