Паста мидички с риба тон, броколи и червен лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч зехтин
1/2 ч лук, нарязан на филийки
2 скилидки чесън, счукан
170 г риба тон, натрошена
3 с.л. пресен лимонов сок
1 с.л. магданоз - нарязан
1 ч.л. настъргана кора от лимон
1/2 ч.л. сушен риган
1/4 ч.л. черен пипер, едро смлян
225 г паста мидички
2 ч броколи, накъсани на розички, а стеблата нарязани на кубчета от по 2-3 см
1. Сгорещете зехтина в тиган на слаб огън; добавете лука и чесъна; запържете леко 2 минути (чесънът не бива да покафявенява, а лукът трябва да бъде леко хрупкав). Отстранете от огъня, прибавете рибата тон, лимоновия сок, магданоза, лимоновата кора, ригана и черния пипер.
2. Сварете пастата в много вряща подсолена вода за 5 минути, прибавете броколите; варете, докато пастата е ал денте и броколите омекнат, от 5 до 7 минути. Извадете 1/4 чаша вода от пастата и добавете към соса с риба тон. Отцедете пастата; смесете със соса и поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ