Парижки сърчица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч брашно
130 г цели бадеми, смлени
3/4 ч масло или маргарин, меко
1/2 ч.л. бадемов екстракт
1/8 ч.л. сол
1 яйце
1 ч пудра захар
4 ч.л. лимонов сок
3 с.л. сладко от малини
В голяма купа, смесете брашното, смлените бадеми, маслото или маргарина, екстракта от бадем, солта, яйцата, захарта и 1/2 чаена чаша пудра. С миксер на ниска скорост, разбийте съставките, докато са добре смесени, като понякога остъргвате купата с гумена шпатула. Оформете тестото на топка; увийте с найлон. Оставете в хладилника за два часа. Загрейте фурната до 190 градуса. Намаслете 2 тави за печене. На леко набрашнена повърхност с леко набрашнена точилка, разточете половината от тестото до слой с дебелина 0,3 см, като държите останалото тесто в хладилника. С набрашнена с форма за бисквитки, изрежете сърчица от тестото. С набрашнена кръгла форма за бисквитки, изрежете половината от сърцата в средата. Сложете бисквитките в тавите на 1 см една от друга. Пече се около 10 минути или до златисто кафяво. Веднага прехвърлете върху решетка, за да се охладят/ Повторете с останалото тесто. За да направите бисквитките: В малка купа, смесете лимоновия сок с 1/2 чаена чаша пудра захар, докато сместа стане гладка. Нанесете тънък слой от лимоновата глазура върху сърцата без изрязаните центрове; покрийте всяко сърце с изрязан център, леко натиснете заедно. Напълнете изрязаните центрове с 1/4 чаена лъжичка сладко. Поръсете с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ