Панирани свински филенца с лук и чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
500 г свинско месо
сол и пипер
2 глави лук
2 червени чушки
8 с.л. олио
лют пипер
5 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Свинското месо нарежете на ленти с дебелина и дължина малко повече от пръст. Прехвърлете в купа, поръсете със сол и пипер, покапете с 2 с.л. олио, разбъркайте и приберете в хладилник.
Лука и чушките нарежете на лентички и изсипете в тиган. Залейте с 2 с.л. олио и пуснете котлона. Задушавайте до омекване - идеата е заленчуците да бъдат меки и ароматни, а месото - запържено и хрупкаво. Затова се готвят на студен тиган. След като са готови и лукът леко е потъмнял, прехвърлете в чиния.
В същия тиган налейте останалите 4 с.л. мазнина. Сгорещете. Месцата овалвайте в брашно и пържете двустранно в горещо олио. Малко преди да са готови и от втората страна върнете зеленчуците в тигана и гответе всичко заедно за 2 минути. Посолете допълнително или добавете пипер при необходимост. Ето две идеални порции за обяд или вечеря.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ