Палачинка от спагети с пикантна плънка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голяма червена чушка
1 голяма жълта чушка
8 пресни люти чушки, (червени или зелени)
1 ч захар
2/3 ч бял винен оцет
225 г пресни спагети
1 с.л. сусамово олио
2 с.л. зехтин
Отстранете семената на чушките и лютите чушки; нарежете ги на тънки ивици. В голяма купа, разбъркайте чушките, чилито, захарта и оцета. Прехвърлете сместа в тиган с незалепващо покритие. Гответе и разбърквайте на умерен огън, докато повечето течност се изпари (около 30 секунди). Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете пастата напълно, след това се прехвърля в купа и се смесва със сусамовото олио. Сгорещете тавичка за пица на 225С във фурната за около 5 мин. Извадете, без да изключвате фурната. Намажете тавата равномерно със зехтин, а след това разпределете спагетите по дъното. Върнете тавата във фурната и печете в най-долната част до златисто кафяво (около 20 минути). Извадете "палачинката" в чиния за сервиране. Покрийте със сместа с чушки и нарежете като пица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ