Регистрация

Пай с яйчен крем

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
06 Jun
|
Видяна:
506
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч натрошени бисквити

1 ч.л. брашно

1/2 ч захар

1 ч.л. смляна канела

1/2 ч масло или маргарин, разтопено

За пълнежа:

3 жълтъка

2 ч мляко

1/4 ч захар

2 с.л. царевично нишесте

1 ч.л. ванилия

 

За блата:

Смесете всички сухи съставки. Добавете разтопената мазнина и се разбърква. Разпределете половината от сместа по дъното и стените на 23 см кръгла тава. Запазете останалата половина от сместа за топинга.

За плънката:

Смесете жълтъка и млякото на водна баня. Смесете захарта и царевичното нишесте и се прибавят към яйчената смес. Гответе докато сместа заври и се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Добавете ванилията. Охладете и изсипете в блата. Покрийте с белтъците. Поръсете със заделения топинг. Пече се на 200С, докато белтъците са леко златисто кафяви, около 5 - 10 минути. Охладете за няколко часа преди сервиране.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта