Регистрация

Пай с червени, бели и сини боровинки

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
25 Aug
|
Видяна:
727
Оцени рецептата

1 1/2 ч захар

4 1/2 с.л. царевично нишесте

1 1/2 ч вода

4 1/2 с.л. малинов желатин на прах

450 г пресни или замразени неподсладени боровинки

1 ч.л. лимонов сок

1 готов блат за пай, изпечен

450 г пресни или замразени неподсладени боровинки

115 г крема сирене, меко

1/3 ч пудра захар

115 г сметана за разбиване

 

В средно голяма тенджера, комбинирайте захарта, царевичното нишесте и водата; варете, като се разбърква, докато се сгъсти. Добавете желатина, докато се разтвори. Разделете сместа наполовина. Разбъркайте боровинките и лимонов сок в едната половина; разпределете сместа на дъното на блата. Охладете, докато се стегне. Внимателно прибавете малините в останалия желатин; заделете на стайна температура. В купа, разбийте крема сиренето и пудрата захар до гладкост. Прибавете битата сметана и намажете върху плодовия слой. Охладете до втвърдяване, около 2 часа. Намажете равномерно ягодовата смес върху слоя с крема сирене. Охладете за най-малко 4 часа.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта