Регистрация

Пай с макарони по гръцки

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
663
Оцени рецептата

175 г макарони

4 с.л. зехтин

1 глава лук, ситно нарязан

2 скилидки чесън, счукан

60 г соя

4 домата, нарязани на кубчета

2 ч.л. сушен риган

1 ч.л. сушена мента

1 ч.л. смляна канела

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

125 ч сирене фета, натрошено

Сол и черен пипер на вкус

За заливката:

50 г масло или маргарин

50 г царевично нишесте

600 мл мляко

175 ч сирене фета

2 яйца - разбити

225 г кисело мляко

Сол и черен пипер на вкус

 

Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете и оставете настрана. Загрейте олиото в тиган и запържете лука и чесъна докато омекнат. Добавете соята и доматите и се запържва за 2-3 минути. Добавете подправките и сгорещете за няколко минути. Махнете от огъня и добавете сиренето и макароните. Подправете на вкус и се прехвърля в голяма квадратна тавичка. Загрейте фурната до 200ºС. За да направите заливката, разтопете маслото в тиган, добавете брашното и се готви в продължение на 1 минута. Постепенно добавете млякото, като се разбърква непрекъснато, докато сосът започне да се сгъстява. Сваля се от огъня и се добавя сиренето. Бързо се добавят разбитите яйца и киселото мляко, разбъркайте много добре, подправете, след това се изсипва върху сместа с макарони. Пече се в продължение на 30 минути, после се оставя да се охлади в продължение на няколко минути. Нарежете на квадрати и поднесете със зелена салата.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта