Регистрация

Ориенталско джинджифилово пилешко

Автор:
Юлия
|
Дата:
21 Jul
|
Видяна:
619
Оцени рецептата

4 пилешки гърди, половинки, без кожа и кости, нарязани на ленти от по 5 см

1/4 ч соев сос

1/4 ч сухо шери

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. зелен лук, нарязан

1 с.л. кафява захар

2 ч.л. джинджифил

2 с.л. растително масло

микс от зеленчуци, неотцедени (450 г)

1 консерва водни кестени, нарязани (225 г)

1 ч кафяв ориз, сварен

 

Смесете соевия сос, шерито, чесъна, лука, кафявата захар и 1 чаена лъжичка джинджифил в купа. Добавете пилето и разбъркайте до смесване. Сгорещете мазнината в голям тиган и запържете пилешкото, като разбърквате, до готовност. Междувременно, поставете зеленчуците и водните кестени (с течността им) в 2-литрова тенджера, заедно с останалата чаена лъжичка джинджифил; оставете да заври. Прибавете ориза, свалете от огъня, покрийте и оставете да престои за 5 минути. Поднесете месото върху канапе от ориз и зеленчуци.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта