Регистрация

Орехов пай с карамел и ябълки

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
10 Sep
|
Видяна:
645
Оцени рецептата

2 готови блата за пай, неизпечени

4 ябълки, обелени, без сърцевината / на тънки филийки

1/2 ч орехи, нарязани

1/4 ч захар

115 г карамелени бонбони, нарязани едро

2 с.л. брашно

1/4 ч мляко

Мляко, за отгоре

Захар, за отгоре

 

1. Загрейте фурната до 190 градуса. Сложете единия блат в тавичка.

2. В голяма купа, смесете ябълките, орехите, захарта, карамела, брашното и млякото. Изсипете сместа в блата.

3. Покрийте с другия блат. Подгънете краищата под долния блат. Натиснете хубаво с вилица. Направете няколко срежа отгоре, за да може да излиза парата. Намажете с мляко и поръсете със захар.

4. Пече се до златисто кафяво, около 45 минути.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта