Регистрация

Омлет със свинско и соеви кълнове

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
699
Оцени рецептата

1 ч сварена шунка или свинско печено

1/2 ч нарязан лук

1 ч отцедени консервирани соеви кълнове

4 с.л. нарязани пера зелен лук

1 с.л. соев сос

1 ч.л. сол

3 яйца

Олио за пържене

На соса:

1 1/2 ч пилешки бульон

1 ч.л. меласа

1 ч.л. соев сос

1 ч.л. царевично нишесте

2 с.л. студена вода

 

Сложете месото, лука, кълновете, перата лук, соевия сос и солта в купа и разбъркайте добре. Прибавете леко яйцата в сместа. Изпържете като омлет и от двете страни. Извадете с голяма решетъчна лъжица. Сервирайте върху гореща чиния, покрита с малко от соса. Сервирайте с допълнително соев сос отделно.

На соса: Сгорещете бульона с меласата и соевия сос. Смесете царевичното нишесте със студена вода и разбъркайте до гладкост. Оставете да кипне и варете докато се сгъсти.

 





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта