Регистрация

Огретен с картофи, наденица и праз

Автор:
Генчев
|
Дата:
01 Nov
|
Видяна:
1262
Оцени рецептата

4 ч червени картофи, нарязани на кубчета, небелени

Сол и пипер

2 с.л. брашно (или повече, ако е необходимо)

Мляко

Нарязан див лук

1 ч ситно нарязан праз, само бялата част

1/2 ч фино нарязан зелен лук

225 г пушени наденички

1/2 ч галета

1/4 ч масло, охладено и нарязано на парчета

 

Сложете равномерно половината картофи, праза и зеления лук на дъното на намаслена тавичка. Поръсете със сол, черен пипер и 1/2 с.л. брашно. Добавете наденицата, след което разпределете останалите картофи, праз и зелен лук отгоре. Поръсете със сол и пипер на вкус. Поръсете с останалото брашно. Налейте достатъчно мляко, само колкото да покриете сместа. Поръсете с галета. Покрийте и се пече на 190 градуса, докато картофите омекнат. Свалете капака и печете още 15-20 минути по-дълго или докато отгоре е кафяво. Поръсете със ситно нарязан див лук, точно преди сервиране.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта