Наполеон със синьо сирене, златни стафиди и орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч стафиди
1/4 ч бяло вино
115 г синьо сирене
1/4 ч масло, меко
1/2 ч пълномаслена сметана
1 лист бутер тесто, нарязан на дванадесет 5-см кръга
1 с.л. масло, разтопено
2/3 ч орехи, фино смлени
12 големи ореха, цели; за украса
Поставете стафидите във виното и ги мариновайте за 1/2 час. Отцедете и подсушете с хартиени кърпи. Сложете сиренето в кухненски робот и се разбива до гладкост. Добавете омекотеното масло и пасирайте отново. Добавете сметаната и разбийте, докато сместа е много гладка. Извадете сместа от машината и я поставете в купа. Добавете маринованите стафиди и ги смесете добре. Загрейте фурната до 180ºС. Поставете кръговете бутер тесто в намаслена тавичка. Набодете с вилица. Поставете друга тава за печене отгоре. Пече се около 8 - 10 минути или до златисто кафяво. В четири малки чинии, поставите по един кръг бутер тесто. В този ред, поставете 3 супени лъжици от сместа със сирене, един кръг тесто, 3 супени лъжици от сместа със сирене и още един кръг тесто. Намажете тестото с разтопено масло. Равномерно поръсете смлените орехи отгоре. Поставете подреденото тесто в хладилника за 10 минути. Загрейте останалите цели орехите във фурната в продължение на 1 минута и ги поставете около сладкишите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ