Морковен кейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч олио
2 ч захар
3 големи яйца
2 ч.л. ванилия
2 ч брашно
2 ч.л. канела
2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
200 г настърган кокос
2 ч настъргани моркови
380 г натрошен ананас, отцеден
1 ч нарязани ядки
За глазурата с крема сирене:
225 г крема сирене, меко
1 с.л. мляко
1 ч.л. ванилия
щипка сол
5 ч пудра захар
В голяма купа смесете олиото, захарта, яйцата и ванилията. Разбийте добре с телена бъркалка. Пресейте брашното, канелата, содата и солта в малка купа. Добавете пресетите съставки към първата смес и разбъркайте добре с помощта на бъркалката. Добавете кокоса, морковите, ананаса и нарязаните ситно ядки, с помощта на бъркалката. Изсипва се в добре намазнена и набрашнена правоъгълна тава или форма за кекс и се пече на 180С за 50 - 60 минути. Оставя се да се охлади в съда за около 30 минути. Глазирайте по желание. За глазурата с крема сирене: Смесете крема сиренето, млякото, ванилията и сол, след това се добавя пудрата захар, по една чаша наведнъж, докато се разбърква добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ