Регистрация

Мока фъдж пай

Автор:
jordana
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
812
Оцени рецептата

1/3 ч гореща вода

4 ч.л. гранули инстантно кафе, разделени

2 ч готов микс за сладкиш

2 ч.л. ванилов екстракт, разделени

2 белтъка

Олио за намазване

3/4 ч 1% прясно мляко

3 с.л. кафеен ликьор, разделени

1 пакет инстантен шоколадов пудинг

3 ч сметана за разбиване, разделени

Настърган шоколад (по желание)

 

Начин на приготвяне: Смесете топлата вода и 2 чаени лъжички гранули кафе в средно голяма купа, разбърква се добре. Добавете микса, чаена лъжичка ванилия и белтъците; разбърква, докато са добре смесени. Изсипете сместа в намазана с мазнина тавичка за пай. Пече се на 160 градуса в продължение на 22 минути. Оставете да се охлади напълно. Смесете млякото, 2 супени лъжици ликьор, 1 чаена лъжичка гранули кафе, останалата 1 чаена лъжичка ванилия и пудинг микса в купа; разбийте при средна скорост на миксера за 1 минута. Внимателно добавете 1-1/2 ч от разбитата сметана. Изсипете сместа в блата. Комбинирайте останалата 1 супена лъжица ликьор и останалата 1 чаена лъжичка гранули кафе в купа, разбъркайте добре. Внимателно добавете останалите 1-1/2 ч от разбитата сметана. Намажете сметаната равномерно върху пудинга. Украсете с настърган шоколад, ако желаете. Сервирайте веднага или оставете леко покрито в хладилник.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта