Регистрация

Млечна супа с гъби и картофи

Автор:
marcheva
|
Дата:
26 Jul
|
Видяна:
890
Оцени рецептата

Необходими продукти:

400 г картофи

500 г гъби

1 опаковка крем сирене

сол и пипер на вкус

700 мл вода

400-600 мл мляко

 

Начин на приготвяне:

1. Картофите можете да си обелите и да нарежете на едро от миналата вечер. След това оставете в студена вода в хладилника. Така се изхвърлят вредните вещества от тях. После се отцеждат от водата и се измиват. Ако нямате това врме - обелете и нарежете на едро директно. Залейте с водата и сложете на котлона на силен огън.

2. Кипнете картофите и ги оставете да се варят 15-тина минути. През това време обелете гъбите (ако са податливи на белене) и махнете най-долната част от пънчетата. Измийте и нарежете на едро без да се стараете особено - супата ще се пюрира, за да се получи уникалната ѝ текстура.

3. Сложете и гъбите в супата и варете докато картофите се разварят добре. Течността може би ще е почти извряла, но ако не е стигнала критичен минимум, не наливайте повече вода. Добавете крем сиренето и бъркайте докато се разтопи. Овкусете със сол и пипер на вкус. Налейте 400 мл от млякото и пюрирайте. Трябва да се получи гъста кремообразна супа. Ако е прекалено гъста, наливайте още мляко докато стане идеална за вас. Опитайте отново - може да потрябва още сол или пипер.

4. Махнете от котлона. Може и преди да е завряло млякото. По желание поднесете с наситнен копър за поръска.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта