Мини орехови пайчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч захар
1 ч тъмен царевичен сироп
2 с.л. масло или маргарин
1/4 ч.л. сол
3 яйца
1 ч орехи, нарязани едро
1/2 ч.л. ванилов екстракт
16 готови блата за тарталетки - по 5 см, неизпечени
Смесете захарта, царевичния сироп, маслото и солта в тенджера; оставете да заври, като се разбърква непрекъснато. Отстранете от огъня. Счупете яйцата в средно голяма купа; извадете 1 с.л. белтък и се оставя настрана. Разбийте останалите яйца с вилица, докато са добре комбинирани. Постепенно добавете топлата смес при разбитите яйца, като се разбърква непрекъснато. Добавете орехите и ванилията. Разбийте запазения яйчен белтък на пяна и леко намажете тарталетите. Изсипете плънката, като запълните на 3/4 от ръба. Пече се на 225 градуса за 5 минути. Намалете огъня до 160С и се пече още 12 минути или докато плънката стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ